Жыл сайын әлемде 6 миллион тоннадан астам тунец ауланады – бұл түр теңіз балық аулау көлемінің 20% құрайды.
Бас Ассамблея құрған Дүниежүзілік тунец күні-бұл мұхиттарды сауықтыру қажеттілігіне назар аудару мүмкіндігі, соның ішінде тұрақты балық аулау мен тунец тағамдарын өндіруді қамтамасыз ету.
Бірақ тунец тек дәмді өнім ғана емес, сонымен қатар ақуыздың, май қышқылдарының және дәрумендердің құнды көзі екенін атап өткен жөн.
Тунецті тұтынудың басты артықшылықтарының бірі-оның жүрек-қан тамырлары денсаулығына пайдасы. Тунец құрамында қандағы холестеринді төмендетуге және жүректің жұмысын жақсартуға көмектесетін омега-3 май қышқылдары бар. Тунецті үнемі тұтыну жүрек-қан тамырлары ауруларының даму қаупін төмендетуі мүмкін.
Сонымен қатар, тунец сүйек денсаулығы мен иммундық жүйе үшін маңызды D дәруменінің көзі болып табылады. D дәрумені қатерлі ісіктің кейбір түрлерінің даму қаупін азайтуға көмектеседі.