• Қантты сусындарды тұтынуды шектеңіз (0,5 литрлік бөтелкеде шамамен 10 шай қасық қант бар).
• Шырындарда қант бар екенін есте сақтай отырып,нектары бар шырындар мен шырынды сусындарға артықшылық беріңіз. Күніне бір-екі стаканнан артық шырын ішуге болмайды. Ең жақсы сусын – су.
•Тәтті тағамдардан бас тартыңыз. Оларды, мысалы, жемістермен, жидектермен, жаңғақтармен және тұқымдармен ауыстырыңыз. Кептірілген жемістер мен жидектердің тәтті емес түрлерін таңдағаныңыз жөн, бірақ оларды аптасына барынша 2-3 порциядан көп ішу керек (бір порция 20 грамм немесе шамамен 2 ас қасық).
• Тәтті йогурттар мен сүзбе кремдерінің орнына хош иістендірілмеген йогурт пен сүзбеге артықшылық беріңіз және оларды дәміне қарай жидектермен әшекейлеңіз. Сіз дүкеннен сатып алынған тәтті немесе одан да тәтті өнім сияқты болмас үшін қантты, балды немесе сиропты қосқанда абай болыңыз.
• Тәттіні құрамында қоректік заттар бар тағамдармен араластырыңыз. Мысалы, торттарды пісіру кезінде тұтас бидай ұнын қолданыңыз, оған сұлы ұлпасын, жаңғақтар, тұқымдар, жемістер мен көкөністерді қосыңыз (сонымен бірге қосылатын қанттың мөлшерін азайтуға тырысыңыз).
• Қайтпаның орнына ботқаға жидектер немесе жемістер қосқан дұрыс.